Vraag het aan de pendel.

Pas op, dit is een verhaal met een letterlijk hoog zweefgehalte. Ik ga je namelijk iets vertellen over pendelen. Een pendel is een puntig voorwerp aan een ketting of stukje touw of koordje. Indien op de juiste manier gehanteerd, geeft de pendel antwoord op al je vragen. Het werkt als volgt:

Neem een stuk papier en teken daarop een kruis. In het midden van het kruis teken je een dikke punt of stip. Leg het stuk papier voor je neer. Zorg voor rust. Steek een kaars aan, zet zachte muziek op en maak je hoofd leeg.

Je pakt de pendel en houd het touw, ketting of koordje losjes vast tussen duim en wijsvinger en zorgt dat de pendel met de punt stil boven het midden van het kruis hangt. Vraag nu aan de pendel: wat is Ja? De pendel zal gaan bewegen en wijst waarschijnlijk boven- en onderkant van het kruis aan. Als hij weer stil hangt vraag je: wat is nee? Nu moet de pendel van links naar rechts bewegen of omgekeerd. Is dit gelukt dan is de pendel “ingesteld” en klaar om je vragen te beantwoorden.

Toen mij dit een jaar of twintig geleden werd verteld begon ik te lachen en geloofde het niet tot er iets gebeurde waardoor ik genoodzaakt werd snel een belangrijk besluit te nemen. Een gouden ketting van mijn overleden moeder met daaraan een gouden Hugenoot Kruis leek mij perfect als pendel. Ik nam een stuk papier, tekende een kruis zoals hierboven verteld en begon met pendelen.

Tot mijn verbazing sloeg de pendel inderdaad uit op de vragen Ja en Nee. Maar dat kan nog komen door mijn eigen energie. Op vragen waarop de pendel geen antwoord kan geven moet hij een ronddraaiende beweging maken. En dat gebeurde ook bij een stompzinnige vraag over een niet bestaand land.

Ik begon met serieuze vragen te stellen en schreef uiteraard de antwoorden op. Wat voorbeelden: Lukt mijn klus voor bedrijf X? Betaalt klant A? Ga ik verhuizen? Krijg ik nog een echte relatie? Op vragen over situaties die nu aan de orde zijn geeft de pendel mij altijd het juiste antwoord. Op de langere termijn is de pendel minder nauwkeurig.

Het pendelen doe ik nu zo’n 15 jaar en 90% van de antwoorden kloppen. Het betreft dan vragen die op mijn leven van toepassing zijn. Daarbij is het van belang de vragen zo te stellen dat er een duidelijk Ja of Nee mogelijk is. Kan de pendel geen antwoord geven dan zal hij een draaiende beweging maken. Of mijn pendel ook de juiste antwoorden geeft op vragen van vrienden heb ik eigenlijk nooit geprobeerd.

Een andere manier van pendelen is met een kaart waarop een cirkel getekend staat die verdeeld is in segmenten. Elk segment bevat een gedetailleerd antwoord op onze vragen. Of het werkt weet ik niet. Wat bij mij wel werkt heb ik hierboven beschreven en kan iedereen met simpele middelen proberen. Maak het als beginner dus niet te ingewikkeld.

Er bestaan verschillende verklaringen voor dit bijzondere fenomeen. Sceptici refereren aan energiestromen die we zelf uitzenden. Voor veel van onze problemen weten we latent het antwoord al. De pendel ontvangt die signalen en maakt de uitslag zichtbaar. De andere verklaring is het contact met onze gidsen. Zij besturen de pendel. Welke de juiste verklaring is kan ik niet beoordelen. Het gaat om het resultaat en dat mag gerust een wonder genoemd worden.

Voordat het pendelen echt gaat lukken is soms wat oefening nodig. Er bestaan boeken over en je kunt kant en klare pendels kopen online. Geef de moed niet onmiddellijk op als het pendelen niet meteen lukt. Bestel een boek over pendelen, koop of maak een pendel en ga vooral door.