Gedachten zijn krachten 2!

We kennen allemaal de illusionisten die lepels buigen met hun gedachten of tafels en personen laten zweven door gedachtekracht. Onzin want het is allemaal slimme trucage. Toch bestaan er rolstoelen die zich laten besturen door hersenactiviteit. Daar is niets paranormaals aan maar wel een technisch hoogstandje ontwikkeld door de Universiteit van Leuven.

Deze techniek zou je op tal van huishoudelijke apparaten en wellicht ook je auto kunnen toepassen. Denk je eens het volgende scenario in: je ligt in bed en wilt het voeteneind een stukje omhoog. Hup daar gaat je bed in de gewenste stand. Gelijktijdig concentreer je je op de TV en laat deze naar het juiste kanaal zappen en het geluidsvolume aanpassen aan je wensen. Oef, je had nog willen stofzuigen maar het is er niet van gekomen. Zoef, daar huppelt je stofzuiger al vrolijk door je huis zonder dat jij je bed hoeft uit te komen. En ga zo maar door. Dit alles is al mogelijk maar dan moet je nog wel de afstandsbediening onder handbereik hebben en die ligt altijd op de verkeerde plek.

Toen ik voor een ernstige aandoening moest worden bestraald vroeg de radioloog aan me of ik vertrouwen had in zijn behandeling. Verbaasd antwoordde ik: “Ja, natuurlijk!” Maar zo natuurlijk was dat niet volgens de arts. Hij was in zijn lange loopbaan overtuigd geraakt van het resultaat van positieve en negatieve gedachten op het genezingsproces. Ik was positief. Inmiddels 6,5 jaar later zit ik hier genezen achter mijn laptop dit verhaal te tikken.

Sommige mensen beweren dat je het leven naar je hand kunt zetten door je sterk op je wensen te concentreren. Daarna laat je het los en doet de Kosmos de rest. Op dit principe zou de Voodoo berusten. Maar ook de NLP techniek. Eerlijk gezegd heb ik deze theorie altijd naar het rijk der fantasie verwezen tot ik nog eens terugblikte op mijn verleden.

Mijn droom was een groot acteur te worden maar ik werd afgewezen door de toneelschool. Er gaat ruim tien jaar overheen als ik door een samenloop van omstandigheden onverwacht een baan krijg bij een theaterproducent. Ik doe techniek en promotie van theatershows als een beroemde regisseur mij “ontdekt” en een rol aanbiedt in een nieuw toneelstuk. Ik weiger het aanbod maar had dus alsnog de kans acteur te worden.

Ooit las ik met rode oortjes de boeken van de Happy Hooker Xaviera Hollander. Ik droomde deze vrouw te mogen ontmoeten. Ruim twintig jaar later kom ik haar tegen in een afgelegen restaurant op Ibiza en raken we aan de praat. Vervolgens trekken we 4 dagen met elkaar op. Nee, ik heb niet in haar bed gelegen maar het had gekund.

Komen dromen uit als je er maar heel sterk aan denkt? Geluksgoeroes prediken de wens der enkele gedachte is onweerstaanbaar. Met andere woorden: concentreer je op die ene wens en hij gaat in vervulling! Wat zou dat heerlijk zijn! Ik heb nog wel een lijstje onvervulde wensen liggen.

Gedachteoverbrenging over een grote afstand is echter mogelijk. We noemen dat telepathie. Bij telepathie gaat het om twee personen die doormiddel van een bepaalde band met elkaar via gedachtegolven communiceren. Denk aan liefdes- en familierelaties of hechte vriendschappen. Je zou dus iemand met je gedachten kunnen beïnvloeden. Ja, dat kan maar slechts heel beperkt en ook alleen als er met die persoon reeds een innige band bestaat.

Het is dus vrijwel onmogelijk om met gedachtegolven die fel begeerde baan in de wacht te slepen of die ideale partner aan je te binden. Je zult daar toch echt meer voor moeten doen.

Daarnaast ben ik de mening toegedaan dat je leven van te voren door de Kosmos is uitgestippeld. (Karma) Binnen een zekere marge kun je op het verloop wel invloed uitoefenen omdat je leven ook een leerproces is. Zo worden er kansen geboden maar die kansen moet je wel zien. Laat je ze liggen dan heb jij je mogelijkheden in dit leven verspeeld. Ik ben daar persoonlijk helaas een treffend voorbeeld van.