De waarheid van Nostrodamus

De verkoop van het boek Nostradamus: The Complete Prophecies for the Future* (2005 en 2017) gaat door het dak na de dood van de Britse koningin Elizabeth.

De Franse apotheker, astroloog en filosoof Nostradamus (1503 – 1566) werd vooral bekend door zijn 942 voorspellingen samengevat in zogenaamde kwatrijnen: een gedicht van vier versregels.

De periode van de voorspellingen begint in 1524, het moment dat Nostradamus zijn visioenen kreeg, en eindigt in het jaar 3797. Volgens zijn fans voorspelde Nostradamus Hitler en de aanslag op het WTC. Dat laatste is verbazend want er bestonden geen vliegtuigen in de 16e eeuw. Maar dat is nog niet alles. Ook Corona en de exacte dood van de Britse vorstin Elisabeth zou door Nostradamus zijn voorspeld. Dat beweerde schrijver Mario Reading in 2005.

Bijzonder grappig is de voorspelling dat Charles spoedig afstand doet van de troon wegens een scheiding. Zijn zoon Prins Harry (“een man die nooit had verwacht koning te worden”) gaat hem opvolgen. Dat alles staat er overigens niet letterlijk want het interpreteren van de voorspellingen van Nostradamus is een kunst op zich. Daarom worden zijn kwatrijnen al vijf eeuwen lang door honderden geleerden bestudeerd. Het onwrikbaar geloof in wonderen is daarbij behulpzaam. De voorspellingen zijn nogal vaag omschreven.

*De onderzoeker en schrijver Mario Gilbert Priester-Reading (1953 – 2017) heeft 54 esoterische boeken op zijn naam staan. The Complete Prophecies for the Future is zijn meest verkochte boek. Ik heb ze niet gelezen dus weet niet of Mario aandacht heeft besteed aan de voorspellingen van Nostradamus die niet uitgekomen zijn.

Ik acht een correcte blik in de toekomst zeer goed mogelijk, er staan diverse voorbeelden op deze website. Het probleem bij de voorspellingen van Nostradamus is echter dat ze vaag zijn. Je kunt met een beetje fantasie er van alles van maken. Maar die voorspelling dan in 2005 van de Britse Koningin, die was toch heel exact? Nee, dat heeft Mario er van gemaakt. Dus wie is hier de paragnost?

Wordt spoedig vervolgd…