De toekomst staat in je hand…?

Handlezen is een eeuwenoud beroep. Ook in de middeleeuwen werd veel onzin vertelt door de zieners. Op het schilderij hierboven dat hangt in het Louvre te Parijs, zien we een handlezer aan het werk die gelijktijdig heel slim de ring pikt van de rijke vrouw wiens toekomst ze voorspelt. Zijn handlezers dan allemaal charlatans?

Het zal ergens eind jaren ’90 zijn geweest als ik een kleine parabeurs bezoek in hotel de Witte Bergen in Baarn/Eemnes. Ik kijk, zoals voor mij gebruikelijk bij een bezoek aan dergelijke beurzen, met aandacht om me heen naar de standhouders. Mijn “zesde zintuig” maakt razendsnel een analyse van het aanbod. 95% charlatans is de uitkomst. Let wel, dat is mijn gevoel en zegt niet dat ik gelijk heb.

Een wat oudere man met een Indonesisch uiterlijk trekt mijn aandacht. Hij staat op een stand met een kopieermachine en doet aan handlezen. Voor 7,50 gulden geeft hij een consult. Handlezen? Nooit eerder heb ik dat laten doen omdat ik het onzin vind. Waarom hij dan toch mijn nieuwsgierigheid heeft opgewekt heb ik nooit begrepen.

Welnu, ik betaal die 7,50 gulden en ga het experiment met hem aan. Hij maakt met de kopieermachine een scan van mijn linkerhand en drukt hem af. Op de afdruk zijn duidelijk mijn handlijnen te zien. Hij schrijft bij elke lijn wat deze lijn over mij vertelt en besluit met mijn toekomstverwachting (ik haal ruimschoots de 90).

Ik ben letterlijk met stomheid geslagen want alle karaktereigenschappen kloppen. Maar daar heb je geen handlijnkunde voor nodig. Wel voor een blik in mijn verleden. En dat verleden had hij naadloos goed. Dus dan moet de toekomst uitkomen…..nietwaar?

Nu sprak ik van de week paragnost Sonja van der Linden. We raakten aan de praat over het leven letterlijk naar je hand te kunnen zetten. De massa gelooft nog steeds dat we invloed kunnen uitoefenen op onze levensweg.  Toch is dat slechts voor een klein gedeelte mogelijk. Maar bij handlijnen zien we iets opmerkelijks zegt Sonja. Tot voor kort gaven de handlijnen redelijk nauwkeurig het moment van overlijden aan. Maar nieuwe medicijnen en medische behandelingen kunnen ons levenseinde aanzienlijk uitstellen. En dat is in de handlijnen (nog) niet te zien. Goed om te weten.

Voor de organisatie van een bedrijfsfeest heb ik een paar maanden geleden uitvoerig contact gehad met Professor Drabb. Drabb wiens echte naam Wouter Ruarus is, is Nederlands bekendste handlezer. Wouter had een artiestenbureau en begon begin van deze eeuw als hobby met handlezen. Tot zijn eigen verbazing bleek 79% van wat hij vertelde de waarheid te zijn. Hij maakte er zijn beroep van en is tot op de dag van vandaag een veelgevraagde act op bruiloften, partijen en bedrijfsfeesten.

Vanwege Corona was mijn contact met Drabb uitsluitend via de mail, de telefoon en Whatsapp. Natuurlijk maakte ik een scan van mijn hand, stuurde hem op en was razend benieuwd naar wat Drabb me te vertellen had. 50% was juist. Toch nog een leuke score maar we hadden elkaar voor de reading uitvoerig gesproken.

Professor Drabb is geen helderziende maar een spraakmakende en sympathieke entertainer. Het handlezen is voor hem theater pur sang. Dit is zijn website.

Paragnosten die werken met pendels, glazen bollen en kaarten (niet de Tarot) beweren dat ze die hulpmiddelen nodig hebben als katalysator. Dat zou ook kunnen gelden voor het lezen van onze hand alleen staan daar duidelijke lijnen in die ieder mens heeft. Maar zijn die lijnen werkelijk een blauwdruk van ons aardse bestaan en zeggen ze ook iets over onze toekomst? Het zou een wonder zijn als dat zo is….