De boodschap van de man in het krijtstreepkostuum.

Het is ongeveer 20 jaar geleden dat ik me actief begaf op het datingpad. Dankzij Internet schoten eind jaren ‘90 de datingsites als paddenstoelen uit de grond. Er ontstonden forums en weblogs over dating. Ik beheerde een datingsite en een forum en schreef op mijn weblog over mijn avonturen met de liefde en dating. Zo kwam ik in contact met een vrouw die mij graag wilde ontmoeten. Ze was zelfstandig grimeur en werkte voor de televisie en theatergezelschappen. Ik heb een verleden als theaterproducent dus nog voor de eerste ontmoeting hadden we een gemeenschappelijke interesse.

Het was hoog zomer. We spraken af op een terrasje nabij het Leidseplein. Precies op het afgesproken tijdstip verscheen een slanke, blonde vrouw met een guitige kop en sprankelende ogen. Ze was een leuk en aantrekkelijk mens met ook nog een vlotte babbel. De tijd vloog om. Het was zo gezellig dat we na de borrel besloten uit eten te gaan. Zij wist een goed Argentijns restaurant in de buurt van Paradiso.

Dat diner zal ik nimmer vergeten. In de eerste plaats omdat de kok op mijn verzoek speciaal voor ons gekookt heeft buiten de kaart om. Dat was een culinaire belevenis. En in de tweede plaats om de waarschuwing die ik van de geestelijke wereld kreeg. Ik dreigde namelijk hevig verliefd te worden op mijn leuke date. Dat was onverstandig, zo bleek later en ik vertel je waarom.

Terwijl we gezellig kletsen over relaties, dromen en wensen, zie ik plotseling een jongeman in een krijtstreepkostuum achter mijn date staan. Hij kijkt zwijgend mijn kant op en verdwijnt na enkele minuten weer in het donker. ‘Dit is een boodschap’ schiet er door mij heen. In een flits weet ik ook de betekenis: er komt een andere man op haar pad die beter bij haar past dan ik.

Als het tijd wordt om af te rekenen nodigt ze mij uit om mee naar haar huis te gaan. Ik neem de uitnodiging niet aan en zeg tegen haar: “Binnen nu en enkele weken ontmoet jij de prins van je dromen en zie je mij niet meer staan. Om teleurstelling te voorkomen lijkt het mij beter het bij deze eerste en bijzonder aangename ontmoeting te houden. Maar laat me wel weten als ik gelijk heb gekregen.”

Drie weken later is zij te gast op een feestje als een man op haar afkomt die zij in eerste instantie onaantrekkelijk vindt. Hij is echter een volhouder en weet toch haar aandacht vast te houden. En dan gebeurt het voor haar onverwachte: ze valt voor zijn charmes, wordt hopeloos verliefd en trouwt met hem. Nou, nee zo snel ging dat niet maar er ontstaat wel een hechte relatie die ruim 5 jaar heeft geduurd.

Mijn voorspelling kwam dus uit. Maar wie was de “geest” in het krijtstreeppak? Het zou haar overleden broer geweest kunnen zijn vertelde ze me vele jaren later. In ieder geval is zijn stilzwijgende boodschap naar mij uitgekomen. Maar ook haar date droeg een krijtstreeppak. Hij was een zakenman.

Ik ben geen paragnost en evenmin een medium. Toch ben ik overtuigd geraakt dat we allemaal subtiele boodschappen ontvangen van de Kosmos, of zo je wilt van onze beschermengelen, maar hun wijze raad niet willen horen of zien.