Bizar ongeluk met bus en trein

Bergen op Zoom 17 oktober 2022. De schrik van z’n leven, dat overkwam de buschauffeur wiens bus midden op een overweg bleef steken. Hij sprong uit de bus en probeerde met zwaaiende armen een naderde trein te waarschuwen. Te vergeefs. De trein boorde zich in de bus die spontaan in tweeën brak. De trein ontspoorde maar wonder boven wonder raakte niemand van de passagiers gewoond. Ook de machinist bleef ongedeerd.

Hoe bijzonder dit goed afgelopen ongeluk is blijkt uit het feit dat in de bus geen passagiers zaten. De bus had zijn laatste dienst gereden en was op weg naar de garage. In de trein zaten wel passagiers maar zij kwamen evenals de machinist met de schrik vrij.

Helaas komt het vaker voor dat een auto op een overweg defect raakt zoals de leswagen in Bussum op 1 mei 2018. Daarmee liep het slecht af. Of dat vreselijke ongeluk met de Sint in Oss (2018) die spontaan de overweg opreed toen er een trein aankwam. De oorzaak is nooit opgehelderd.

Het bizarre ongeluk met de bus gisteren was in de trein waarmee ik naar Groningen reed, het gesprek van de dag. Hoeveel engeltjes hebben zowel boven de bus als boven de trein gevlogen? We zullen het nooit weten.